kolmapäev, 27. märts 2013

Toorjuustukook laimi ja valge šokolaadiga

Koostisosad:


200 g digestive-küpsiseid 
100 g võid
300 g maitsestamata toorjuustu
1 purk (~ 400 g) magusat kondenspiima
100 g valget šokolaadi
5-6 laimi 


Kaunistamiseks võib kasutada näiteks:
maasikaid; kookoshelbeid; kohupiima; kakao,suhkru ja hapukoore segu.

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Kata kuni 24-cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru pudi ühtlaselt vormi põhjale, tõsta külmkappi tahenema. Samal ajal sulata valge šokolaad veevannil, pressi laimidest mahl. Vahusta toasoe toorjuust õhulisemaks, lisa kondenspiim, sulatatud šokolaad, laimimahl  ning mikserda korralikult läbi. Vala täidis küpsisepõhjale ja tõsta külmkappi vähemalt 3 tunniks, parem kui üleöö. Seistes kook taheneb ja muutub kenasti lõigatavaks. Kaunista kook enda soovi järgi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar